Vrijwilligers

Bij Hospice Dignitas zijn vrijwilligers essentieel. Wij kunnen onze missie en visie niet kunnen volbrengen zonder vrijwilligers. Hospice Dignitas is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van het leven is aangebroken. Onze deskundige medewerkers en vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om dat de gast te laten ervaren. Dag en nacht verzorgen verpleegkundigen en (zorg)vrijwilligers onze gasten. Zij omringen de gast met wat er nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Daarnaast staan medewerkers en vrijwilligers de gast op allerlei andere manieren bij. Van het maken van een heerlijke maaltijd tot het opvangen van jouw naasten. En dit op een manier die past bij de gast.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensen met levenservaring, contactueel vaardig en waar nodig terughoudend. Zij staan paraat wanneer het er op aankomt, met zorg, aandacht en enkele woord of gesprek. Ook zorgen zij voor een warme sfeer en de huiselijkheid, zij houden het huishouden draaiende, zetten koffie voor het bezoek, verzorgen het eten en maken het bed op. Vrijwilliger in het hospice word je niet zomaar, dat vereist een bepaalde instelling. Werken in het hospice is verrijkend, maar het is ook intensief en emotioneel. Het vraagt om inzet en inzicht. Alle vrijwilligers volgen een uitgebreide basistraining en worden goed ingewerkt, daarnaast wordt er regelmatig bijgeschoold en is begeleiding beschikbaar. Er wordt gewerkt met een team van ruim honderdveertig vrijwilligers. Zij worden begeleid en ondersteund door onze coördinator vrijwilligers Yvette Oomen. Er zijn verschillende groepen vrijwilligers actief:

  • de zorgvrijwilligers
  • de gastvrouwen en gastheren
  • vrijwilliger geestelijk welzijn
  • de kookvrijwilligers
  • de tuinvrijwilligers
  • vrijwilligers technische dienst
  • vrijwilligers inrichting hospice
  • vrijwilligers activiteiten voor medewerkers en vrijwilligers

Wil je vrijwilliger worden?

Er is altijd enig verloop binnen de bezetting van vrijwilligers en dan verwelkomen wij nieuwe mensen, die zich willen inzetten. Heb je interesse om als vrijwilliger actief te zijn voor ons en iets te kunnen betekenen voor onze gasten en naasten. Meld je dan aan per email naar y.oomen@hospicedignitas.nl.  Korte tijd na ontvangst van jouw bericht, nemen wij contact met je op.

 

vacature vrijwilligers

Wij zijn momenteel op zoek naar kookvrijwilligers, zorgvrijwilligers en (moes)tuinvrijwilligers.
Heb je belangstelling om ons team te versterken en wil je graag meer informatie, neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligers Yvette Oomen, via mail bereikbaar op y.oomen@hospicedignitas.nl.